Installation & service av vattenfilter

Om du funderar på att installera eller byta ditt befintliga vattenfilter har du kommit helt rätt.

Skicka in en serviceförfrågan till oss

Upplever du problem med vattnet eller om du bara har frågor eller funderingar kring analysering av vatten eller vattenfilter, då är du varmt välkommen att skicka in en serviceförfrågan till oss.
Detta ingår i en vattenfilterservice
N

Test av det filtrerade vattnet

N

Kontroll av vattenfiltret, pump och trycktank

N

Service och rengöring av vattenfilter

N

Påfyllning och/eller byte av filtermassa eller patron m.m om det är förbrukat

Vattenanalys av ert dricksvatten

Vi kan hjälpa dig med allt från vattenanalys och val av vattenfilter till montering av ditt filter. Vi utför även service av ditt vattenfilter och servar de flesta märken och modeller av vattenfilter.

Beroende på vad vi får fram via ert vattenprov kan vi sedan hjälpa er med att välja rätt vattenfilter. Har du t.ex. järn, mangan, nitrat, kalk och/eller humus i ditt vatten eller något annat, som exempelvis radon, ser vi till att ta fram ett vattenfilter som passar dig.

Tillverkaren av våra vattenfilter har över 30 års erfarenhet av att tillverka och utveckla just vattenfilter. Vi har även egen servicepersonal som tar hand om ditt filter så att det fungerar i många år framöver.

Men innan det är dags att välja vattenfilter måste du först se till att ordentligt analysera vattnet från er brunn, så att man kan säkerställa behovet och välja rätt filter.

En vattenanalys tar normalt 14 dagar att få svar på.

Har du egen brunn hemma?

Du som får ditt vatten från egen brunn står själv för ansvaret av vattenkvalité.

Till det behövs ett vattenfilter av god kvalité och för att du ska slippa behöva lägga ner onödig tid för att leta efter det rätta vattenfiltret, finns vi här för att hjälpa dig med det.

Tack vare lång erfarenhet i branschen kan vi på bästa sätt hjälpa dig utifrån dina önskemål och behov.

Vi lämnar 4 års garanti på material och funktion under förutsättning att installations- och bruksanvisningen följts.

Reningsgarantin innebär att vattnet efter filtrering klarar livsmedelsverkets gränsvärden för dricksvatten enligt ”Råd om enskild dricksvattenförsörjning”. Det gäller de riktvärden för vilka filtret/filtren är avsett för. På filtertanken lämnas 20 års garanti. För övrigt tillämpar vi konsumentköplagen.

Garantin omfattar inte av fel som uppkommit till följd av olyckshändelse, åverkan eller obehörigt ingrepp. Produkten skall vara använd med gott omdöme och i normal omfattning till det avsedda ändamålet. Anmärkningar om fel skall göras omedelbart efter att felet upptäckts. Efter orimligt lång tid förloras rätten till garantiåtgärd. För att garantin skall gälla krävs att anläggningen är installerad och skött enligt instruktioner, att pumpkapaciteten för filtrets spolvattenbehov uppfylls samt att råvattnets kvalitet inte ändrats sedan tiden för köpet.

Vanliga frågor

Hittar du inte svar på din fråga? Kontakta oss!
Hur fungerar en service av mitt vattenfilter?

Den vanligaste servicen av vattenfilter kallas ofta “filterbyte”. Vid denna process byts filtret ut mot ett nytt av samma typ och spolas sedan igenom för att avlägsna eventuella föroreningar som har fastnat i massan.

Under andra omständigheter kan du kanske få filtret rengjort i stället för att byta ut det varje gång det behöver underhållas. Detta varierar beroende på vilken typ av vattenfilter du har.

Hur ofta bör jag serva mitt vattenfilter?

I de flesta fall rekommenderar vi att du underhåller filtret varje år. Detta kan dock variera beroende på förhållandena i ditt hem och hur ofta vattenfiltret används. Intervallerna brukar variera mellan en gång i kvartalet till vartannat år.

Om du upptäcker att det finns smutspartiklar eller annat skräp som i vattnet, kan du behöva korta ned tiden mellan servicetillfällena. Detta gäller särskilt om du märker att vattnet börjar lukta eller smaka konstigt.

Hur ofta bör jag byta ut mitt vattenfilter?

Hur ofta ditt vattenfilter kommer att behöva bytas ut beror på kvalitén på ert vatten. Och i och med att du valt ett serviceavtal med oss på Västkust Filter, ser vi till att hålla koll på när det är dags att bytas ut, och bokar då in en tid med er då vi kan komma ut till er och byta filtret.

Vad ingår i en service?

En service av er vattenfilteranläggning omfattas av en test av vattnet för att se så att filtret renar som den ska, och en kontroll av vattenfiltret för att se till att det inte finns några förändringar samt att alla inställningar är korrekta. Vi servar och rengöra vattenfiltret och fyller på filtermassa om det behövs, och vi ser över omgivande komponenterna. Om det är så att filtermassan är förbrukad ser vi istället till att byta ut den.

Hur fungerar det med framtida förändringar?

Om ni planerar att byta ut vissa komponenter i er vattenfilteranläggning, är ni varmt välkomna att ta kontakt med oss för att rådfråga om de olika delarna i er anläggning, och vad ni bör tänka på eller om det är något som ni känner att ni behöver hjälp med att åtgärda. Exempelvis kan det handla om att installera ett nytt tryckkärl, och vad man i så fall behöver tänka på.

Oavsett vilken typ av service du behöver hjälp med för er vattenfilteranläggning är du varmt välkommen att kontakta oss på Tel: 020-170 71 72 eller ännu hellre via formuläret nedan.

Finansiering

Låna för att spara

Vill du installera en luftvärmepump eller annan typ av produkt från oss, men vill inte betala allt på en gång?

Då kan det vara skönt att veta att du alltid har möjligheten att finansiera din värmepump.

I samarbete med Svea Bank erbjuder vi en smidig och räntefri finansiering. När du gjort en kreditansökan
får du svar direkt. Vi erbjuder några olika löptider som du kan välja mellan:

Faktura 60 dagar

49kr

▸ Faktura med 60 dagars betalningsvillkor.

Endast
administrationskostnad:
49 kr

10 månader räntefritt

0%

/månad

▸Betala av ditt köp på 10 månader. Avgifter som tillkommer är:

Uppläggningskostnad:
495 kr

Administrationskostnad:
49 kr/mån

20 månader räntefritt

0%

/månad

▸Betala av ditt köp på 20 månader. Avgifter som tillkommer är:

Uppläggningskostnad:
495 kr

Administrationskostnad:
49 kr/mån

60 månader räntefritt

8,95%

/månad

▸Betala av ditt köp på 60 månader. Avgifter som tillkommer är:

Uppläggningskostnad:
495 kr

Administrationskostnad:
49 kr/mån